4 redenen waarom élk bedrijf een website nodig heeft

HANDIGE TIPS EN INTERESSANTE INZICHTEN LEES JE HIER

Een eigen website hebben is onmisbaar geworden voor elke onderneming. Of je nu een klein of een groot bedrijf bent: het is belangrijk dat je professioneel overkomt zodat je vanaf het eerste contact vertrouwen uitstraalt. Met je eigen website kan je nieuwe klanten aanspreken, kom je geloofwaardiger over, kan je op Google gevonden worden en zoveel meer.

Hieronder de belangrijkste redenen waarom élk bedrijf zijn eigen website zou moeten hebben:

1.

Vergroot je geloofwaardigheid als ondernemer

30% van je potentiële klanten haken af als je business geen website heeft. Enkel en alleen vertrouwen op bijvoorbeeld social media, is dus niet voldoende. Ik ben zelf één van die 30%. Als ik interesse heb in een bepaald product of dienst, ga ik altijd eerst op hun website kijken. Vind ik die niet? Dan haak ik af. En met mij dus minstens 30% anderen. De verwachting is dat de komende jaren dit aantal alleen nog maar zal vergroten.

2.

Toon je identiteit en connecteer op die manier met potentiële klanten

Je website staat gelijk aan de identiteit van jouw bedrijf en van jezelf. Het is je visitekaartje. Mensen ontdekken wat jouw manier van communiceren is maar ook welke stijl er bij jou als bedrijf hoort via je website. Je kan er helemaal je eigen ding mee doen, het staat op je eigen persoonlijke domein en je kan hier echt uitpakken met waar je voor staat als bedrijf. Zowel op vlak van design als inhoud.

3.

Trek voortdurend nieuwe klanten aan

Met je eigen website heb je de mogelijkheid om continu nieuwe klanten aan te trekken. Als fysieke winkel krijg je zo meer klanten over de vloer en kan je meer verkopen. Als dienstverlener garandeer je voor jezelf dat er al nieuwe opdrachten zijn voor wanneer je huidige afloopt. Wist je dat Google nog steeds de meest populaire manier is om een bedrijf, service of contactgegevens op te zoeken? Dan wil je natuurlijk dat iemand op jouw website terecht komt, en niet op die van je concullega.

4.

Creëer een platform om je aanbod te showen

Je eigen website biedt je de mogelijkheid om je aanbod uit te lichten. Je kan op een aantrekkelijke manier uitleggen waarin jouw aanpak verschilt van je concurrenten, met reviews bewijzen dat je het vertrouwen van je klanten waard bent,… Met de juiste foto’s kan je uitpakken met je producten, projecten of diensten. Bovendien ben je met je website altijd bereikbaar. Dag en nacht, op zon- en feestdagen kan je klant je handelszaak virtueel bezoeken, je aanbod bekijken of meteen iets kopen, een reservatie maken in je restaurant of online een offerte aanvragen.

Genoeg redenen om zo snel mogelijk aan je eigen website te beginnen, toch?

Wil jij graag op je eigen tempo een professionele website of webshop leren maken, aanpassen en onderhouden?
Wil je graag minder afhankelijk zijn van budget, timing, mogelijkheden,…? Ik kan jou daarbij begeleiden.

Registreer voor de GRATIS MINI MASTERCLASS en ga meteen aan de slag!

Met mijn gratis startersgids leer ik je een stevige basis van WordPress en Elementor – de beste page builder ter wereld – zodat je op 1 dag tijd opgestart bent met je eigen website.

Na het volgen van de masterclass:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *